3 دستور غذای سریع و ساده با برنج
به گزارش مجله فان پی سی، برنج یکی از غلات بسیار محبوب است و در وعده های غذایی بیشتر ایرانی ها و بیشتر مردم دنیا استفاده می گردد. این ماده غذایی سرشار از انواع ویتامین های ضروری برای بدن است. ویتامین های موجود در برنج شامل B1، ویتامین B2 و غیره هستند. برنج ها به شکل های مختلفی نظیر برنج سفید، برنج قهوه ای و غیره وجود دارند. پختن برنج، روش رایجی برای آماده کردن این ماده غذایی است. غذاهای متنوعی وجود دارند که برنج ماده پایه ای آن محسوب می گردد. اگر مشغله فراوانی دارید و دوست دارید از برنج در وعده غذایی خود بهره ببرید، در ادامه چند دستور غذای ساده با برنج را شرح می دهیم.
- پلوی گشنیز با لیمو و سیر
پلوی گشنیز با لیمو و سیر یکی از غذاهای آسان و محبوب است که با استفاده از برنج و سبزی گشنیز تهیه می گردد. شما برای آماده کردن این غذا می توانید از برنج ایرانی و برنج خارجی خوب با قیمت مناسب بهره ببرید. معمولا خرید برترین انواع برنج مانند برنج هندی با قیمت امروز صورت می گیرد. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه پلوی گشنیز با لیمو و سیر را شرح می دهیم:
- 2 فنجان برنج
- 1 عدد پیاز بزرگ (خرد شده)
- 3 حبه سیر (خرد شده)
- 4 فنجان آب مرغ
- 1 قاشق غذاخوری روغن کانولا
- 1 قاشق چای خوری نمک
- آب 3 عدد لیموترش
- گشنیز تازه (خرد شده)
- آب 1 لیموترش (برای تزیین)
سیر و پیاز را حدود چهار دقیقه در روغن کانولا تفت دهید. نمک، برنج، آب 3 لیموترش، آب مرغ را به آن اضافه کنید و بگذارید بر روی حرارت کم تا بجوشد و برنج پخته گردد. اگر احساس می کنید غذا آب لازم دارد می توانید آب مرغ بیشتری را به آن اضافه کنید تا مطمئن شوید کاملا پخته است. در مرحله آخر گشنیز خرد شده را به همراه آب 1 لیموترش به غذا اضافه کنید. پلوی گشنیز با لیمو و سیر شما آماده است.
- سوپ برنج و مرغ
سوپ برنج و مرغ یکی دیگر از غذاهای ساده و آسان است. در ادامه طرز تهیه این غذای مقوی و خوشمزه را شرح می دهیم:
- 2 فنجان مرغ پخته شده
- 4 فنجان آب مرغ
- 1 فنجان برنج پخته شده
- 2 قاشق غذاخوری کره
- 2 حبه سیر (خرد شده)
- 1 عدد هویج (خرد شده)
- 1 ساقه کرفس (خرد یا ورقه شده)
- 1 قاشق غذاخوری پودرکاری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- یک دوم فنجان آب لیموترش
در ابتدا کره را در قابلمه داغ کنید پس از آن پودرکاری را به آن اضافه کنید و حدود 30 ثانیه تفت دهید. سپس پیاز، سیر، هویج، کرفس، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. حدود 8 دقیقه زمان دهید تا مخلوط نرم گردد و بعد از آن، آب مرغ را به ترکیبات اضافه کنید و بگذارید تا با شعله کم بجوشد.
در مرحله بعد مرغ پخته شده و برنج پخته شده را باهم مخلوط کنید و سپس آن ها را به مواد دیگر در قابلمه اضافه کنید. در مرحله آخر وقتی غذا پخت، آبلیمو و گشنیز را با هم مخلوط کنید و به غذا اضافه کنید و میل کنید. بعلاوه با گشنیز تازه می توانید روی سوپ برنج و مرغ را تزیین کنید.
- برنج با تخم مرغ سرخ شده
اگر می خواهید غذای سالم و بسیار ساده ای میل کنید خوب است با طرز تهیه برنج با تخم مرغ سرخ شده نیز آشنا شوید. برای روغن این غذا، می توانید از روغن ذرت بهره ببرید. روغن ذرت یکی از روغن های اصیل، سالم و خوش طعم است و شما می توانید انواع روغن ذرت خارجی و ایرانی را با برترین مارک برای سس سالاد یا برای سرخ کردن بهره ببرید. اگر قصد خرید این روغن را دارید می توانید آن را قیمت مناسبی تهیه کنید. طرز تهیه این غذا را شرح می دهیم:
- 250 گرم برنج (پخته شده)
- 3 قاشق غذاخوری روغن نباتی یا روغن ذرت
- 1 عدد پیاز (خرد شده)
- 4 عدد تخم مرغ (هم زده شده)
- 2 عدد پیازچه (برای تزیین)
- سس سویا (دلخواه)
- فلفل و نمک (دلخواه)
2 قاشق غذاخوری روغن را در یک ووک بزرگ حرارت بدهید وقتی روغن گرم شد پیاز را اضافه کنید و حدود 4 الی 5 دقیقه تفت دهید تا طلایی گردد، سپس برنج پخته شده را به پیاز و روغن اضافه کنید و آن را حدود 3 دقیقه هم بزنید و تفت دهید. سپس یک قاشق به جای مانده روغن و تخم مرغ های هم زده را به برنج و پیاز اضافه کنید و دوباره به شدت هم بزنید تا مواد کاملا ترکیب و پخته شوند. برای تزیین روی غذا می توانید از پیازچه، سس سویا، فلفل بهره ببرید.
برنج ها ارزش غذایی زیادی دارند. هر نوعی از برنج همچون برنج سفید، برنج قهوه ای و غیره خواص و فواید منحصربه فردی دارند. در کشورهای زیادی از جمله ایران، برنج جزو مواد غذایی پایه ای و مهمی محسوب می گردد. برنج علاوه بر اینکه فواید زیادی دارد بسیار هم آسان درست می گردد و به خوبی با موادغذایی دیگر مثل حبوبات، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، سبزیجات و غیره ترکیب می گردد. غذاهای زیادی در ایران و دنیا وجود دارند که با استفاده از برنج تهیه می شوند. چند دستور ساده با برنج شامل دستور پخت سوپ برنج و مرغ، پلوی گشنیز با لیمو و سیر و غیره می گردد.
منبع: فرارو