کشف حیات فرازمینی با دستگاهی مقدار کف دست ، عکس
به گزارش مجله فان پی سی، دیجیاتو نوشت: دانشمندان ابزار جدیدی ساخته اند که ترکیبی از یک لیزر فرابنفش و یک طیف سنج جرمی است و می تواند در مأموریت های فضایی استفاده گردد.
با تداوم کوشش ها برای کشف حیات فرازمینی و سیاره های قابل سکونت، احتیاج به ابزارهای کوچک تر و کم هزینه تر افزایش می یابد. محققان به تازگی ابزاری ساخته اند که از ترکیب یک لیزر فرابنفش و یک آنالیزور طیف سنج جرمی تشکیل شده است و اطلاعات زیادی را درباره ساختار شیمیایی مواد ارائه می نماید.
گروهی از دانشمندان به رهبری دانشگاه مریلند آمریکا، ابزاری ساخته اند که مختص مأموریت های فضایی آینده ناسا خواهد بود. آنالیزور لیزری آن ها خیلی کوچک تر و بهینه تر از نمونه های قبلی است. بااین حال، اغماضی در زمینه کیفیت قابلیت های آنالیز نمونه های سیاره ای در آن صورت نگرفته است.
این وسیله با وزنی در حدود 7.5 کیلوگرم، یک نسخه کوچک از ترکیب دو ابزار مهم برای تحلیل اجزای مواد و شناسایی نشانه های حیات است: یک لیزر پالسی فرابنفش که می تواند مقدار کمی از مواد سیاره ها را به عنوان نمونه گردآوری کند و یک آنالیزور اوربیترپ (Orbitrap) که اطلاعاتی با رزولوشن بالا را درباره شیمی این مواد نمونه ارائه می نماید.
بستر کشف حیات بیگانه مناسب تر می گردد
این ابزار تازه، ابعاد نسل اول اوربیترپ ها را کوچک نموده و تکنیک های طیف سنجی جرمی دفع لیزر (LDMS) را در کنار آن قرار داده است. این دستگاه به مقدار ابزارهای بزرگ تری که برای همین منظور ساخته شده اند، کارآمد است، اما درواقع برای استفاده در مأموریت های فضایی فشرده تر شده.
این دستگاه مصرف انرژی بسیار کمتری دارد و به شیوه ای نمونه های سیاره ای را آنالیز می نماید که باعث آلودگی یا آسیب واردکردن به آن ها نگردد. وجود لیزر به محققان اجازه خواهد داد تا ترکیبات بزرگ تر و پیچیده تر را که ممکن است پیوند زیستی داشته باشند، پیدا نمایند. آمینواسیدها ازجمله این ترکیبات هستند.
ریکاردو آروالو، نویسنده ارشد این مقاله و استادیار زمین شناسی دانشگاه مریلند می گوید: به این نمونه اولیه به عنوان مسیریاب نسخه های بعدی ابزارهای مبتنی بر LDMS و اوربیترپ نگاه می کنم. این اوربیترپ LDMS کوچک پتانسیل این را دارد که شیوه فعلی مطالعه شیمی و اخترزیست شناسی سطح سیارات را بهبود بخشد.
5858
منبع: خبرآنلاین