همه چیز درباره مضرات و فواید ارده کنجد

به گزارش مجله فان پی سی، یکی از فراورده های کنجد، ارده و روغن ارده کنجد است. از مهمترین فواید ارده کنجد انرژی زایی، افزایش سطح چربی خوب خون و تقویت حافظه بچه ها است.

همه چیز درباره مضرات و فواید ارده کنجد

دانه کنجد یکی از مغذی ترین دانه های روغنی است. کشت کنجد در ایران بیشتر در خوزستان، بلوچستان، یزد و اصفهان انجام می گیرد و قسمت های مورد استفاده این گیاه عبارتند از میوه یا همان دانه کنجد. همچنین علاوه بر دانه کنجد که ارزش غذایی و دارویی فراوانی دارد، فراورده های حاصل از آن مانند روغن کنجد و ارده نیز سرشار از ارزش های غذایی و دارویی می باشند. در ایران نیز بیش از 90 درصد دانههای کنجد، برای دریافت روغن و تهیه ارده، حلوا ارده و روغن ارده و مقدار محدودی نیز به شکل دانه و به طور مستقیم مصرف می گردد. در این مطلب با طرز تهیه، مضرات و فواید ارده کنجد آشنا شوید.

فواید ارده کنجد

  • طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
  • خاصیت اصلی ارده کنجد، انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود نیاز دارد، بهترین غذا محسوب می شوند.
  • از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بد خون است.
  • ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.
  • به دلیل تحرک بالای بچه ها، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه شان هم می گردد.
  • مصرف ارده برای برطرف بیماریهای رحم توصیه میگردد.
  • ارده نرم نماینده سفتیها و ورمهای سفت داخلی است و دملها را نیز نرم میکند.
  • از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوانها و دندانها میباشد.
  • در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر است.
  • مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL یاری می نماید.
  • آنتی اکسیدان های فراوان موجود در دانه کنجد و فراوردههای آن مانند ارده، می توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.

طرز تهیه ارده و روغن ارده کنجد

تهیه ارده: به کنجد خمیر شده ارده گفته می گردد. برای تهیه ارده، ابتدا دانه های کنجد را پس از جمع آوری، خیس می نمایند تا پوسته سیاه یا قهوه ای رنگ و نازک آن به راحتی جدا گردد. سپس دانه های سفید رنگ و پوست کنده کنجد را با آسیاب له می نمایند و خمیر نسبتا شلی به دست می آورند که به این خمیر، ارده می گویند.

تهیه روغن ارده: روغن ارده که گاهی به روغن کنجد ارده نیز معروف است از ارده استخراج می گردد. روغن ارده از طریق حرارت دادن و سرخ کردن کنجد یا به عبارتی بو دادن کنجد و سپس آسیاب نمودن آن تولید میگردد. لذا میتوان نتیجه گرفت روغنی که از ارده بهدست میآید، روغن کنجد بو داده میباشد، درحالیکه روغن پرس سرد کنجد، مستقیما از کنجد خام بدست می آید. روغن کنجد پرس سرد با استفاده از وارد کردن فشار به دانههای کنجد بدست می آید و استخراج آن از دانه روغن صرفا یک روش مکانیکی است و هیچ گونه تولید یا افزودنی به دانه کنجد اعمال نمی گردد.

نحوه نگهداری از ارده و روغن کنجد

برای دستیابی بهتر به فواید ارده کنجد و فواید روغن کنجد بایستی با نحوه نگهداری از این ماده مغذی آشنایی داشت. ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشدهاند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید می گردد، بنابراین بهتر است ارده کنجد و دیگر فراورده های کنجد در جای خشک، خنک و دور از آفتاب نگهداری گردد.

مضرات ارده کنجد

از فواید ارده کنجد انرژی زا بودن آن میباشد، بنابراین دارای درصد بالایی کالری نیز میباشد و چنانچه شما جزو افراد کم تحرک هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می کشد. همچنین استفاده از ارده برای افراد دیابتی مضر است. گفتنی است، با وجود اینکه ارده خواص بسیاری دارد اما روغن آن را فقط برای استعمال و پخت و پز می توان مورد استفاده قرار داد و در صورتی که به عنوان سرخ کردن استفاده گردد مضر است.

منبع: setare.com
انتشار: 16 تیر 1400 بروزرسانی: 16 تیر 1400 گردآورنده: funpc.ir شناسه مطلب: 862

به "همه چیز درباره مضرات و فواید ارده کنجد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره مضرات و فواید ارده کنجد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید