طرز تهیه دوپیازه میگو؛ غذای لذیذ و متفاوت بوشهری

به گزارش مجله فان پی سی، با طرز تهیه یکی از غذاهای خوش طعم و دریایی بوشهر به نام دوپیازه میگو آشنا شوید و با طبخ این غذای متفاوت، عزیزانتان را سورپرایز کنید.

طرز تهیه دوپیازه میگو؛ غذای لذیذ و متفاوت بوشهری

دوپیازه میگو یکی از غذاهای لذیذ و مقوی جنوبی است که اصالت آن به استان بوشهر بر می گردد. طبخ خوراک دوپیازه میگو به زمان نسبتا کمی احتیاج دارد و طعم و مزه آن، قطعا شما را شگفت زده خواهد نمود. این غذا از میگو، پیاز، سیب زمینی، سیر و رب گوجه فرنگی تشکیل می گردد. دوپیازه میگو یکی از غذاهای دریایی محبوب و خوشمزه ایرانی است که معمولا آن را همراه با نان یا برنج میل می نمایند. در ادامه این مقاله از خبرنگاران می توانید با طرز تهیه آن آشنا شوید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • مواد لازم دوپیازه میگو
  • طرز تهیه دوپیازه میگو
  • نکات مهم برای طبخ دوپیازه میگو
  • فواید دوپیازه میگو
  • مضرات مصرف میگو
  • سفر به بوشهر با طعم دوپیازه میگو

مواد لازم دوپیازه میگو

برای 3 نفر

  • 18 عدد میگو
  • 3 عدد گوجه فرنگی
  • 3 عدد پیاز
  • 4 حبه سیر
  • یک عدد سیب زمینی
  • تخم گشنیز به مقدار لازم
  • پودر سیر، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن زیتون به مقدار لازم

طرز تهیه دوپیازه میگو

1. میگوهای تمیز شده را در یک کاسه گود بریزید. سپس، روغن زیتون، زردچوبه، پودر سیر، تخم گشنیز، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمام سطح میگوها به ادویه ها آغشته گردد.

2. پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، پیازها را با روغن تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی و کاراملی گردد.

3. پوره گوجه فرنگی و سیر رنده شده را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید. سپس، فلفل سیاه و نمک را به دلخواه اضافه نموده و حرارت را ملایم کنید.

4. میگوها را به سس دوپیازه اضافه کنید و اجازه دهید که بپزند.

5. دوپیازه را با سیب زمینی سرخ شده تزیین و همراه با برنج کته سرو کنید.

نکات مهم برای طبخ دوپیازه میگو

  • برای لذیذتر شدن خوراک دوپیازه میگو، مقداری گشنیز تازه را ساطوری کنید و به خوراک بیفزایید.
  • برای پاک کردن میگو، ابتدا باید پوست میگوها را بگیرید که می توان بدون استفاده از چاقو و با دست هم این کار را انجام داد. سر و دم میگو را با چاقو ببرید تا شبیه فیله گردد. سپس میگو را به صورتی که انحنای آن به سمت خودتان باشد، در دست بگیرید و با چاقو، یک برش سطحی در کمر آن ایجاد کنید. برش را با دست، کمی باز کنید تا رگ پشت میگو تعیین گردد. سپس با نوک چاقو، رگ را دربیاورید تا بوی بد میگو از بین برود.
  • دوپیازه میگوی جنوب به تند بودن بسیار معروف است، پس اگر شما هم جز کسانی هستید که تندی غذا را دوست دارید، از فلفل قرمز زیادی بهره ببرید.
  • برای طبخ یک غذای سالم تر، می توان از روغن محلی استفاده کرد.
  • توجه کنید که زمان پخت میگو بسیار کوتاه است و نباید آن را زیاد بپزید.

فواید دوپیازه میگو

میگو، سرشار از کلسیم، ید، پروتئین، فسفر، آهن، ویتامین B12، ویتامین D، سلنیوم، چربی های غیر اشباع، نیاسین و امگا3 است.

  • میگو یکی از خوراکی های سرشار از امگا3 است و به همین خاطر به کنترل فشار خون یاری می نماید. البته توصیه می گردد این ماده غذایی در هنگام تهیه با حداقل روغن و نمک پخته گردد تا گزینه ای مناسب برای کاهش سطح فشارخون باشد. در نظر داشته باشید که سرخ کردن میگو در روغن، کالری بیشتری به بدن می رساند و باعث افزایش وزن می گردد که خود از عوامل بروز فشارخون است.
  • میگو، منبع غنی سلنیوم است. با خوردن 100 گرم میگو، حدود 64 درصد از احتیاج روزانه شما به این ماده مغذی تامین خواهد شد. سلنیوم، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به همین خاطر، خوردن میگو، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و انواع سرطان خون مانند لوسمی و لنفوم هوچکین را به طور موثری کاهش می دهد.
  • اگر به هر دلیلی نمی توانید گوشت قرمز بخورید، در معرض ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن قرار دارید. باید بدانید که با خوردن 100 گرم میگو، 19 درصد از احتیاج به این ماده مغذی در بدن شما تامین می گردد، پس بهتر است که میگو را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • امگا 3، احتمال ابتلا به آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی را کم می نماید. شما با خوردن هفته ای 2 تا 3 بار میگو، می توانید امگا3 لازم را به بدن خود برسانید.
  • میگو برخلاف تصور بیشتر مردم، کلسترول را افزایش نمی دهد. میگو چربی کمی دارد و منبع پروتئین و کلسترول خوب است.
  • مصرف میگو، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
  • میگو به نسبت سایر غذاهای دریایی، کالری کمتری دارد.

مضرات مصرف میگو

  • ماهی و میگو از مواد غذایی حساسیت زا به شمار می آیند. پس اگر سابقه و استعداد ابتلا به آلرژی یا حساسیت غذایی دارید، باید طبق نظر پزشک و متخصص تغذیه خود، این ماده غذایی را مصرف کنید.
  • میگو دارای ماده ای به نام پورین است که می تواند در بدن به اسید اوریک تبدیل گردد. تجمع بیش از حد پورین ها و اسیداوریک در بدن، منجر به تشدید عوارض بیماری هایی مثل نقرس و سنگ کلیه می گردد. به همین خاطر بهتر است بیماران کلیوی یا مبتلا به نقرس، مصرف میگو را کم نمایند یا از مصرف آن خودداری نمایند.

سفر به بوشهر با طعم دوپیازه میگو

جنوب ایران و به خصوص بوشهر، یکی از برترین مقاصد گردشگری ایران به شمار می آید. بوشهر با حال و هوایی دوست داشتنی و غذاهایی لذیذ، تجربه ای بی نهایت منحصربه فرد را برای شما رقم خواهد زد که امکان ندارد هیچ وقت سفر به این شهر را فراموش کنید.

به یک رستوران محلی بروید و دوپیازه میگو را سفارش دهید تا طعم و مزه میگو را به صورتی متفاوت تجربه کنید. عطر و طعم میگوهای تازه خلیج فارس آغشته به سسی تند و آتشین به همراه سیب زمینی و برنج، قطعا شما را راضی خواهند کرد.

آیا پیروز به طبخ دوپیازه میگو از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شده اید؟ اگر این دستور پخت را دوست داشتید، حتما زیر همین مطلب، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران بنویسید. از قلم نیاندازید که از دوپیازه میگوی خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های آن را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

دوپیازه میگو بوشهری چطور تهیه می گردد؟

برای تهیه دوپیازه میگو بوشهری باید میگو را با ادویه مزه دار کنید. پیاز را تفت دهید و پوره گوجه فرنگی و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید. سپس، فلفل سیاه و نمک را همراه با میگو در غذا بریزید. اجازه دهید که میگوها بپزند و سس غذا غلیظ گردد.

برای تهیه دوپیازه میگو به چه موادی احتیاج است؟

دوپیازه میگو با موادی نظیر پیاز، میگو، پوره گوجه فرنگی، سیر، روغن زیتون، زردچوبه، پودر سیر، تخم گشنیز، فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک آماده می گردد. این غذا را می توانید با کته و سیب زمینی سرخ شده میل کنید.

منبع: کجارو / navabebrahimi.com / نمناک / آرگا / اُکالا
انتشار: 2 دی 1403 بروزرسانی: 2 دی 1403 گردآورنده: funpc.ir شناسه مطلب: 1555

به "طرز تهیه دوپیازه میگو؛ غذای لذیذ و متفاوت بوشهری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دوپیازه میگو؛ غذای لذیذ و متفاوت بوشهری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید