هر آنچه که باید درباره مصرف کلم بدانید

به گزارش مجله فان پی سی، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید مصرف کلم اظهار کرد: خانواده کلم از نظر مواد مغذی دارای ویتامین k و فولات است.

هر آنچه که باید درباره مصرف کلم بدانید

او اضافه نمود: فولات برای خانم های باردار به شدت اهمیت دارد و در میوه جات و سبزیجات یافت می گردد، همچین کلم دارای ویتامین C، منگز و ویتامین B6 است که ویتامین B6 آن می تواند در متابولیسم بدن، فرایند های متابولیسمی نقش داشته باشد.

جوزدانی توضیح داد: کلم به علت لوتئین و بتاکاروتین در کاهش التهاب قلبی و بهبود بیماری های قلبی- عروقی و جلوگیری از آن ها موثر باشد، همچنین مصرف مرتب کلم می تواند باعث کاهش التهاب در مفاصل گردد و درد را کاهش دهد.

او با بیان اینکه ویتامین C کلم در ساخت کلاژن بدن تاثیرگذار است، تاکید نمود: کلم باعث افزایش جذب آهن بدن می گردد و مطابق مطالعات تاثیر زیادی در کاهش ابتلا به سرطان ریه دارد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: از آن جایی که کلم به صورت خام در کنار مواد غذایی مصرف می گردد جذب آهن را در بدن بالا می برد و فیبر نامحلول موجود در آن یبوست را کاهش داده و فیبر های محلول آن باکتری های مفید روده را افزایش خواهد داد و باعث فراوری ویتامین K و ویتامین B12 در بدن می شوند.

جوزدانی درباره تاثیر مصرف کلم بر افرادی که شیمی درمانی می نمایند، گفت: افرادی که شیمی درمانی، پرتودرمانی و رادیو تراپی می شوند با مصرف کلم می توانند اثرات مخرب ناشی از مواد مضر رادیوتراپی و شیمی درمانی را کاهش دهند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه نمود: در مصرف تمامی مواد غذایی باید تعادل را رعایت کرد، به همین علت مصرف زیاد کلم می تواند باعث ایجاد مسائل گوارشی، نفخ و ... می گردد و دارو های والفارین به علت اینکه رقیق نماینده خون هستند به هیچ عنوان نباید با کلم مصرف شوند.

جوزدانی با بیان اینکه کلم می تواند در بهبود زخم های گوارشی و معده نقش داشته باشد، تاکید نمود: مصرف کلم باید متعادل باشد و کسانی که دچار مسائل گوارشی هستند باید به صورت پخته مصرف گردد و کسانی که کم کاری تیروئید دارند حتما به شیوه پخته و محدود از آن استفاده نمایند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ترشی کلم باعث افزایش باکتری های مفید روده شده و مصرف آن حتما توصیه می گردد، همچنین از آن جایی که کلم طعم تندی دارد باید به مدت 10 دقیقه بعد از خرد کردن مصرف گردد تا طعم تند آن از بین برود.

جوزدانی با بیان اینکه کلم دارای کلسیم بالایی نیست، تاکید نمود: طبق مطالعات جدید نباید از کلم به عنوان منبع کلسیم استفاده کرد چرا که تامین نماینده کلسیم بدن نخواهد شد.

منبع: همگردی
انتشار: 31 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 31 اردیبهشت 1400 گردآورنده: funpc.ir شناسه مطلب: 791

به "هر آنچه که باید درباره مصرف کلم بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر آنچه که باید درباره مصرف کلم بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید