طرز تهیه آش گوشواره
به گزارش مجله فان پی سی، آش گوشواره یک غذای خوشمزه و سنتی مربوط به آذربایجان است که در استان تبریز پرطرفدارتر از سایر منطقه ها است. علت نامگذاری آن وجود خمیر هایی درون آن است. زمان پخت این آش مقوی معمولا طولانی است اما پیشنهاد می کنیم که آن را تهیه کنید و از آن لذت ببرید، پس در ادامه با طرز تهیه آن با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر آش گوشواره
- آرد سه پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- آب نصف پیمانه
- نمک نصف قاشق چای خوری
مواد داخل خمیر آش گوشواره
- گوشت چرخ نموده 200 گرم
- پیاز یک عدد
- زردچوبه، نمک و فلفل به اندازه لازم
مواد لازم برای تهیه آش گوشواره
- آب چهار لیوان
- کره 50 گرم
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- نخود یک پیمانه
- نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
- سرکه یک چهارم پیمانه
- پیاز یک عدد
- چند برگ جعفری و گشنیز برای تزئین
طرز تهیه آش گوشواره
مرحله اول
ابتدا باید خمیر ها را آماده کنیم، به این منظور تخم مرغ، آب و نمک را با هم مخلوط کنید، آرد را تا زمانیکه خمیر به دست نچسبد کم کم اضافه کنید. بعد از آنکه خمیر را به خوبی هم زدید آن را داخل کیسه گذاشته و به مدت نیم ساعت در دمای معمولی اتاق به آن استراحت دهید.
مرحله دوم
در این مدت می توانید مواد میانی خمیر (کوفته های سر گنجشکی) را آماده کنید. برای این کار، پیاز را رنده کنید و به همراه گوشت، نمک و فلفل و در صورت تمایل زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. مخلوط را به صورت کوفته های کوچک درآورید و در ماهیتابه ای با اندازهی روغن تفت دهید.
مرحله سوم
بعد از خاتمه زمان استراحت خمیر آن را به 4 قیمت تقسیم نموده و با یاری وردنه به قطر 2 میلیمتر پهن کنید و مربع های 2*2 را به یاری چاقو برش داده و روی هر مربع اندازهی از کوفته ها را بریزید و خمیر را ببندید.
مرحله چهارم
در قابلمه ای پیاز، کره، رب و نعنا خشک را تفت دهید. اندازهی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید سپس گوشواره ها را اضافه کنید و آش را هم بزنید. حالا باید نخود پخته را اضافه کنید بعد از آنکه اندازهی جوشید سرکه را اضافه کنید. آش بعد از حدود نیم ساعت اماده سرو کردن خواهد بود، آن را داخل کاسه ریخته و با چند برگ گشنیز و جعفری تزئین کنید.
منبع: کتاب کاله