کاهش ریسک دیابت با رژیم غذایی مدیترانه ای
به گزارش مجله فان پی سی، به گفته محققان، رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است خطر دیابت نوع 2 را حتی بیش از آنچه قبلاً تصور می شد کاهش دهد.
در این مطالعه، محققان دانشگاه کمبریج آزمایش خونی را برای مشخص تأثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر خطر دیابت نوع 2 انجام دادند.
این آزمایش ارتباط قوی تری را بین رژیم غذایی مدیترانه ای و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نسبت به آزمایش های قبلی که بر اساس گزارش های شخصی بود، شناسایی کرد.
این اولین مطالعه در نوع خود است که از آزمایش خون برای اندازه گیری سطوح مولکول های خاص و محاسبه امتیاز نشانگر زیستی در خون استفاده می نماید. تحقیقات قبلی براساس گزارشات خود افراد بود.
نشانگر های زیستی ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تایید می نمایند.
این مطالعه نمرات نشانگر های زیستی 340234 نفر را که در هشت کشور اروپایی زندگی می نمایند مورد آنالیز قرار داد.
رژیم غذایی مدیترانه ای بر مصرف اندازه زیادی سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، آجیل، دانه ها، حبوبات، ماهی، گیاهان دارویی و روغن زیتون، همراه با اندازهی گوشت، مرغ و لبنیات تأکید دارد. از اینرو سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و چربی های غیراشباع است که با فواید سلامتی مرتبط هستند.
این رژیم غذایی دارای تراکم مواد مغذی بسیار بالایی است و حاوی غذا های زیادی است که به خودی خود باعث کاهش مرگ و میر و کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن می گردد.
به گفته محققان، این الگوی غذایی سالم نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی و سکته مغزی و کاهش عوامل خطر مانند چاقی، دیابت، کلسترول بالا و فشار خون بالا دارد.
منبع: فرارو