مصر 50 نفر از رهبران اخوان المسلمین را در فهرست تروریستی قرار داد
به گزارش مجله فان پی سی، مقام های قضایی مصر 50 نفر از رهبران گروه اخوان المسلمین را که فعالیت آن در این کشور ممنوع اعلام شده است در فهرست تروریستی قرار دادند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، رسانه های مصری اظهار داشتند که دادگاه جنایی در قاهره (پایتخت) در حکمی 50 تن از رهبران اخوان المسلمین را از تاریخ صدور این حکم در فهرست گروه های تروریستی گنجاند.
در این لیست نام رهبران مهم اخوان المسلمین از جمله عبدالمنعیم ابوالفتوح، محمود عزت، حسن مالک و عمر السعیدی دیده می گردد.
دادگاه همچنین تصمیم پیشین مبنی بر گنجاندن نام اخوان المسلمین در سیاهه گروه های تروریستی را 5 سال دیگر تمدید کرد.
قراردادن 50 نفر از رهبران اخوان المسلمین در فهرست تروریستی از سوی دولت مصر در حالی است که قاهره اخیرا و بعد از نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا عربستان ، روابط خود با کشور قطر به عنوان یکی از حامیان اخوان المسلمین را از سر گرفت .
مصر ، عربستان ، امارات و بحرین از 15 خرداد سال 96 قطر را به اتهام حمایت از گروههای تروریستی از جمله اخوان المسلمین تحریم نموده بودند.
مقام های مصری آذر ماه گذشته نیز اظهار داشتند که گروه اخوان المسلمین و 21 تن از مخالفان این کشور به مدت پنج سال دیگر در فهرست گروه های تروریستی قرار گرفتند.
شورای وزیران دولت مصر دی ماه سال 1393 (2013 میلادی) اخوان المسلمین را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد.
حسام عیسی معاون وقت نخست وزیر مصر در این باره اظهار داشت که شورای وزیران تصمیم گرفت جماعت اخوان المسلمین را سازمانی تروریستی اعلام کند.
وی، اخوان المسلمین را گروهی جنایتکار و عامل ناآرامی در مصر دانست و گفت: این گروه تعدادی پلیس و شمار زیادی از شهروندان مصری را به قتل رسانده است.
با برکناری محمد مرسی رییس جمهوری مورد حمایت اخوان المسلمین ازسوی ارتش در سوم ژوئیه 2013 (12 تیر 92) خشونت ها در این کشور افزایش یافت و درگیری های گسترده ای میان طرفداران وی و نیروهای امنیتی صورت گرفت.
در این درگیری ها صدها نفر کشته و هزاران تن نیز دستگیر شدند.
همچنین شماری از رهبران و شخصیت های برجسته این گروه به زندان افتادند و با اتهام هایی از جمله مشارکت در کشتار مردم و تخریب اموال عمومی رو به رو شدند.
اخوان المسلمین در آن سال، برکناری محمد مرسی را کودتای نظامی خواند و با محکوم کردن آن، خواستار بازگشت وی به قدرت شد.
گروه اخوان المسلمین بعد از وقایع مصر در سال 2014 از سوی عربستان و سپس امارات متحده عربی نیز در فهرست گروه های تروریستی قرار گرفت.
اخوان المسلمین یک جنبش فراملی اسلام گرای اهل سنت است که در بسیاری از کشورهای عربی طرفدار دارد.
اخوان المسلمین را می توان بزرگترین گروه سیاسی سنی در دنیا به شمار آورد، این جنبش در سال 1928 میلادی (1307 خورشیدی) در شهر اسماعیلیه مصر به رهبری حسن البنا بنیان قرار گرفت و سپس فعالیت خود را به دیگر کشورهای عربی و اسلامی گسترش داد. این نهضت به تأثیر از اندیشه های سید قطب اندیشمند اسلامی، محمد الغزالی مبلغ اسلامی، سید جمال الدین اسدآبادی و محمد عبده در پاسخ به انحطاط داخلی مسلمانان و سلطه بیگانگان بر کشورهای اسلامی، به ویژه بر کشور مصر پدید آمد. اخوان المسلمین برای رسیدن به اهدافش در زمینه های مختلف فرهنگی، نظامی و سیاسی به مبارزه پرداخت و در این رهگذر چند بار به دست حکومت ملک فاروق پادشاه وقت مصر منحل شد و به دنبال آن شمار زیادی از اعضای آن دستگیر یا اعدام شدند.
منبع: عصر ایران