قره قروت چه خواص و چه مضراتی دارد؟
به گزارش مجله فان پی سی، خوشمزه ترین ماده غذایی در بین خوراکی ها قره قروت است که از لبنیات گرفته می گردد. این ماده خوراکی از خواص بی نظیری برخوردار است. قره قروت از حرارت دادن آب ماست، کشک یا دوغ به مدت زیاد به دست می آید.
به گزارش، یکی از مهم ترین فواید قره قروت این است که برخلاف بقیه ترشی ها پایه لبنی دارد. بسیاری از افراد به دلیل مزه ترش آن است که به خوردن آن علاقمند هستند. قره قروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است. زیرا حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی زیادی است. باید بدانید هر 100 گرم قره قروت حاوی240 کیلوکالری مقداری است که می تواند بخشی از انرژی مورد احتیاج روزانه بدن را تأمین کند. پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن به ویژه عضلات دارد، به رشد و نمو هم یاری می نماید.
قند موجود در قره قروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قند های طبیعی است و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند فراوری قره قروت شکسته شده و به قند ساده تر تبدیل می گردد، بنابراین مصرف قره قروت برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر هستند، مسئله ای ایجاد نمی نماید.
سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعال سازی آنزیم ها و ویتامین ها، مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی نقش موثری دارند. از آنجایی که قره قروت حاوی اسید های آلی است، ضدعفونی نماینده لوله گوارش بوده و باعث جلوگیری از رشد باکتری های مضر در لوله گوارش می گردد. روش های آبگیری مختلفی برای قره قروت وجود دارد که 2 نوع عمده آن شیوه گرمادهی و غربالی است. اگر آبگیری به شیوه گرمادهی اجرا شده باشد، می توان گفت که میزان موادی مانند کلسیم در یک حجم واحد از محصول بیشتر است، اما اگر این آبگیری به روش غربالی صورت بگیرد، ممکن است این مواد همراه آب اضافی غربال شده باشند و نمی توان در این مورد با اطمینان صحبت کرد. از ویژگی های دیگری که برای این خوراکی می توان گفت، میزان کلسیم نسبتاً مناسب آن است که حتی در بعضی موارد توصیه می گردد که والدین آن را برای بچه ها جایگزین تنقلات ترش مزه و مضر دیگر نمایند.
البته از آنجایی که برای تهیه قره قروت نمک زیادی مصرف می گردد، خوردن آن برای افراد دارای فشار خون بالا خطرناک است. میزان اسیدیته قره قروت مسئله دیگری است و زیاده روی در مصرف آن به مینای دندان آسیب خواهد زد و باعث خرابی و پوسیدگی دندان ها می گردد. اسیدی کردن خون از مهمترین مضرات زیاده روی در مصرف قره قروت بوده که باعث مسائلی نظیر ناراحتی های قلبی عروقی، مسائل مغزی از جمله ضعف حافظه و نیز مسائل گوارشی، ناراحتی های معده می گردد.
اسید لاکتیک موجود در قره قروت، فعالیت نرون های مغزی را به شدت کاهش می دهد و، چون این ماده غذایی حاوی مقادیر بسیار زیاد اسید لاکتیک بوده، افراط در مصرف آن برای مغز انسان بسیار مضر است. با مصرف زیاد و بی رویه آن افراد ممکن است به انواع بیماری های قلب و عروق، خورده شدن دیواره سرخرگ ها و سیاهرگ ها، ضعف حافظه، آلزایمر، دیابت، سرطان، ضعف سیستم ایمنی بدن، بیماری های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناک MS، پوکی استخوان، خرابی و فساد دندان ها، لقی دندان ها، ضعف اعصاب و تشنج دچار گردد.
منبع: ایران ناز
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان