طرز تهیه ترشی لیته بادمجان خانگی؛ از ساده تا کبابی
به گزارش مجله فان پی سی، یکی از کارهای تابستانی آماده کردن ترشی های خانگی است. ترشی های خانگی ترد و خوشمزه هستند؛ ساده و فوری آماده می شوند. ترشی لیته بادمجان از ترشی های پرطرفدار خانگی است که با موادی آماده می گردد که در خانه دارید. این ترشی خوشمزه با آبگوشت یا غذاهای ساده مانند کتلت و شامی سرو می گردد و طعم این غذاها را خوشمزه تر می نماید. در این مطلب، ترشی لیته بادمجان با دو روش ساده وکبابی آماده می گردد. اگر عاشق طعم ترد و خوشمزه ترشی خانگی هستید؛ طرز تهیه ترشی بادمجان لیته را با دو روش ساده و کبابی دنبال کنید.
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان
ترشی لیته بادمجان یکی از ترشی های سنتی است که ساده و فوری آماده می گردد. این ترشی با طعم بی نظیری که دارد، خوشمزه ترین همراه برای انواع غذاها در پاییز و زمستان است. ترشی لیته بادمجان با ترکیب بادمجان و سبزی های خشک در مدت زمان 20 تا 30 دقیقه آماده می گردد.
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان ساده
در این روش تهیه، ترشی با بادمجان له شده و سبزی های خشک آماده می گردد. در تهیه ترشی لیته بادمجان برای طعم دهی ترشی از گلپر و سیاه دانه استفاده شده است. اگر به طعم گلپر علاقه ندارید، آن را از دستور تهیه حذف کنید یا میزان کمتری به ترشی اضافه کنید. اما پیشنهاد می کنیم که این روش تهیه لیته بادمجان را امتحان کنید.
برای مطالعه طرز تهیه لیمو ترش با پوست
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان لازم |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
سیر | 5 حبه |
سرکه سفید | 1 تا 2 پیمانه |
هویج | 2 عدد میانه |
فلفل دلمه رنگی | 2 عدد |
فلفل تند | 3 عدد |
تخم گشنیز | 1/2 قاشق چای خوری |
گلپر و سیاه دانه | 1/2 قاشق چای |
جعفری، نعناع و تلخون | 2 قاشق غذا خوری |
ادویه (زردچوبه، فلفل سیاه) | 1 قاشق چای خوری |
فوت وفن: این میزان اولیه برای آماده کردن 2 تا 3 ترشی لیته بادمجان مناسب است.
مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان ساده
1.در مرحله اول تهیه ترشی لیته بادمجان ساده، بادمجان ها را بشویید و پوست آن ها را یکی در میان بگیرید و با تخته آشپزخانه بادمجان های پوست گرفته شده را حلقه ای خرد کنید.
2.یک تابه را برای پختن بادمجان ها انتخاب کنید و داخل آن آب و سرکه بریزید، اجازه دهید که آب و سرکه جوش بیاید. بادمجان های حلقه شده را به تابه اضافه کنید تا پخته و نرم شوند.
3.هویج و سیر را پوست بگیرید و آن ها را بشوید. هویج و سیر را در میزان ای خرد کنید که داخل مخلوط کن قرار بگیرند و با مخلوط کن آن ها را خرد کنید. پس از آماده شدن هویج و سیر، سراغ فلفل دلمه ای رنگی و فلفل تند بروید. هسته و قسمت بالای فلفل ها را جدا کنید. فلفل دلمه ای رنگی و تند را داخل مخلوط کن بریزید تا خرد و پوره شوند.
فوت وفن: در تهیه ترشی لیته بادمجان، نصف هر فلفل دلمه احتیاج است.
4.در این مرحله، پس از آماده شدن بادمجان ها، شعله زیر تابه را خاموش کنید و اجازه دهید که بادمجان ها خنک شوند. بادمجان ها را به مخلوط کن اضافه کنید و دستگاه را دوباره روشن کنید تا بادمجان ها خوب له شوند.
5.در آخر برای طعم دادن به ترشی تخم گشنیز، سبزی های خشک (جعفری، نعنا) را به مواد اضافه کنید. سرکه را در سه مرحله به ترشی اضافه کنید.
فوت وفن: سرکه را یک باره به ترشی اضافه نکنید. میزانی سرکه اضافه کنید، طعم ترشی را بچشید. اگر ترشی طعم دلخواه را نداشت، دوباره سرکه اضافه کنید.
6.یک شیشه درب دار انتخاب کنید و مواد ترشی را داخل آن بریزید. ترشی لیته بادمجان شما بعد از 7 تا 10 روز آماده می گردد. این ترشی ترد و تازه را با غذایی که دوست دارید نوش جان کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
برای معطالعه طرز تهیه ترشی ربی مشهدی
طرز تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی
ترشی لیته بادمجان با بادمجان کبابی یکی از ترشی های محبوب بازاری است که طعم فوق العاده ای دارد. در طرز تهیه ترشی لیته بادمجان طعم خوشمزه بادمجان کبابی را با بوی تازه سبزی معطر مخلوط می گردد. برای آماده کردن بادمجان، آن را روی زغال یا گاز کبابی کنید.
مواد لازم:
مواد اولیه | میزان لازم |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
هویج | 3 عدد |
فلفل دلمه | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
فلفل سبز | 2 عدد |
سیاه دانه | 2 قاشق چای خوری |
تخم گشنیز | 3 قاشق چای خوری |
گل کلم | 1 کاسه کوچک |
سبزی معطر | به میزان کافی |
سرکه | به میزان کافی |
نمک | به میزان کافی |
فوت وفن: برای تهیه یک شیشه ترشی لیته بادمجان 4 تا 5 بادمجان میانه احتیاج است.
مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی
1.در مرحله اول برای تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی، بادمجان ها را کبابی کنید. برای کبابی شدن آن ها، بادمجان ها را بشویید و آن ها را خشک کنید. بادمجان ها را روی اجاق یا زغال کبابی کنید و زمانی که بادمجان ها پخته و نرم شدند؛ آن ها را از روی حرارت بردارید و پوست آن ها را بگیرید. بادمجان های کبابی شده را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و آن ها را به صورت ریز خرد کنید.
2.برای آماده کردن بقیه مواد ترشی؛ هویج، فلفل دلمه وفلفل تند را بشویید. پوست هویج را بگیرید و تخم فلفل ها را جدا کنید. هویج، فلفل دلمه ای و فلفل تند را به صورت ریز خرد کنید.
3.پوست سیر را بگیرید و آن را بشویید. سیر پوست گرفته شده را با تخته آشپزخانه ریز خرد کنید.
4. یک کاسه میانه انتخاب کنید و مواد ترشی را که در مرحله های قبل ریز نموده اید را داخل کاسه برزید و آن ها را مخلوط کنید.
5.در این مرحله، سبزی های معطر را برای ترشی آماده کنید. آن ها را بشویید و داخل آبکش بریزید تا خشک شوند. سبز ی های معطر را با تخته آشپزخانه به صورت ریز خرد کنید.
6.سبزی معطر خرد شده، تخم گشنیز، سیاه دانه و ادویه را به کاسه مواد ترشی اضافه کنید، آن ها را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
7.در مرحله آخر آماده سازی مواد ترشی، گل کلم را به صورت ریز خرد کنید و آن را بشویید. گل کلم شسته شده را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته گردد و گل کلم خرد شده کاملا خشک گردد. در آخر آن را به مواد ترشی اضافه کنید و مواد ترشی را مخلوط کنید.
8.یک شیشه درب دار انتخات کنید. مواد ترشی را داخل شیشه بریزید، سرکه را به شیشه اضافه کنید. درب شیشه را محکم ببنید و ترشی را در مدت زمان 2 هفته داخل یخچال نگهداری کنید تا آماده گردد. پس از گذشت 2 هفته ترشی لیته بادمجان کبابی شما آماده است.
برای معطالعه انواع ترشی تابستانی
نکاتی برای جلوگیری از کپک زدگی ترشی
- در تهیه ترشی لیته بادمجان، سبزی های معطر و گل کلم را کامل بشویید. در زمان شستن گل کلم لابه لای ساقه ها و گل را بشویید تا کاملا تمیز گردد.
- همه مواد ترشی را پس از شستن، کاملا خشک کنید. مواد ترشی را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد یا آن ها را روی یک دستمال تمیز بگذارید تا خشک شوند.
- سبزی های معطر مانند: نعنا، مرزه و تلخون را بهتر است به صورت خشک به ترشی اضافه کنید.
- در زمان ریختن مواد ترشی در شیشه، سرکه را به میزانی روی ترشی بریزید تا کامل روی مواد را بگیرد. چون سرکه جذب سبزی ها می گردد و سطح آن در شیشه ترشی پایین می آید. در هفته اول درب ترشی را باز کنید، اگر روی آن خالی بود و سرکه جذب مواد شده بود، دوباره روی مواد ترشی سرکه بریزید.
سخن پایانی
ترشی لیته بادمجان با دو روش ساده و کبابی در مدت زمان 20 تا 30 دقیقه آماده می گردد. برای تهیه این ترشی خوشمزه بادمجان، سبزی معطر یا خشک، فلفل دلمه و فلفل تند را مخلوط کنید؛ بعد از حدودا 10 روز این ترشی خوشمزه آماده می گردد. برای جلوگیری از کپک زدن ترشی میزانی گلپر و نمک را به ترشی اضافه کنید. الان در حال آماده کردن ترشی گل کلم یا مخلوط هستید؟ حتما ترشی لیته بادمجان ساده یا کبابی را آماده کنید.
منبع: دیجیکالا مگ