از امشب زمین دو ماه در آسمان دارد

به گزارش مجله فان پی سی، سیارک کوچکی به نام 2024 PT5 مدت کوتاهی -حدوداً دو ماه- اطراف زمین حضور خواهد داشت.

از امشب زمین دو ماه در آسمان دارد

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران و براساس گزارش دیجیاتو، برخلاف ماه، همراه اصلی زمین که حدود 4 میلیارد سال است دور آن می چرخد، این سیارک کوچک تازه فقط حدود 2 ماه - از 7 مهر 1403 تا 5 آذر - اطراف زمین پرسه خواهد زد تا به کمربند سیارکی خود بازگردد. دلیل حضور چنین اجرامی اطراف زمین، اختلالات گرانشی است که خورشید ایجاد می نماید. 2024 PT5 پس از چرخش مداری ناقص خود دور زمین، به مدار متمرکز خود در چرخش به دور خورشید بازمی گردد و بخشی از کمربند سیارکی آرجونا باقی می ماند.

این سیارک متعلق به کمربند سیارکی آرجونا است و اولین بار 17 مرداد 1403 که 568500 کیلومتر با زمین فاصله داشت، رصدخانه آفریقای جنوبی در ساترلند آن را کشف کرد.

اجرام کمربند سیارکی آرجونا سنگ های فضایی و ذرات ریزودرشت غبار هستند که مدار آنها بسیار شبیه مدار زمین در چرخش به دور خورشید است. فاصله میانه این مدارها از خورشید حدود 150 میلیون کیلومتر است.

این سیارک را گروهی از دانشمندان در پژوهشی با عنوان رخدادهای قمر کوچک کشف کرد. آنها که رفتار بالقوه اجسام کشف شده دیگر در اطراف زمین را مطالعه می کردند، متوجه دینامیک عجیب وغریب سیارک 2024 PT5 شدند. کارلوس د لا فوئنته مارکوس، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد دانشگاه کامپلوتنس مادرید، می گوید: اجزای کمربند سیارکی آرجونا ازجمله سیارک تازه کشف شده، بخشی از جمعیت سیارک ها و دنباله های نزدیک زمین هستند؛ حضور آنها در آسمان بدیهی است.

رخدادهای قمر کوچک می توانند در دو دسته طبقه بندی شوند: دسته اول، سیارک هایی هستند که یک یا چند چرخش کامل دور زمین دارند. این درگیری گرانشی میان سیارک و زمین سبب می گردد سیارک یک تا چند سال مهمان زمین باشد. در نوع دوم، سیارک حتی یک چرخش کامل دور زمین ندارد و فقط چند روز تا چند ماه می توان آن را در آسمان - و تنها از بعضی منطقه ها - یافت.

بعضی از اجرام این کمربند سیارکی می توانند فاصله 4.5 میلیون کیلومتری و با سرعت حدود 3540 کیلومتربرساعت به زمین نزدیک شوند. جای نگرانی نیست؛ این فاصله به حدی کافی زیاد است! در این شرایط، جسم موقت به قمر زمین تبدیل می گردد، اما در نظر بگیرید یک مدار کامل در چرخش به دور زمین را طی نخواهد کرد.

منجمان تا به امروز دو جسم را شناسایی نموده اند که مدتی با گرانش زمین جفت شده اند و همچون ماه بر مداری دور آن گشته اند. این دو جسم عبارت اند از 2006 RH120 و 2020 CD3.

حضور سیارک های کوچک مانند 2024 PT5 نسبتاً تکراری است. چنین پدیده ای چند بار دهه رخ می دهد. اما حضور طولانی تر سیارک ها که در دسته اول رخدادهای قمر کوچک قرار می گیرند، پدیده نادری است و معمولاً هر 10 تا 20 سال یک بار رخ می دهد.

متأسفانه بیشتر افراد در نقاط مختلف زمین نمی توانند 2024 PT5 را مشاهده نمایند. برای مشاهده این سیارک احتیاج به تلسکوپ و دوربین دوچشمی داریم؛ زیرا بسیار کوچک و کم نور است. اما دانشمندان قصد دارند به یاری تلسکوپ های حرفه ای این جسم را به خوبی رصد نمایند تا اطلاعات کافی از آن به دست آورند.

227227

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 8 مهر 1403 بروزرسانی: 8 مهر 1403 گردآورنده: funpc.ir شناسه مطلب: 1497

به "از امشب زمین دو ماه در آسمان دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از امشب زمین دو ماه در آسمان دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید