آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن در 6 مرحله
به گزارش مجله فان پی سی، نصب دزدگیرهای امنیتی در منزل یا محل کار روش موثری برای جلوگیری از تهدیدات امنیتی مانند سارقان است. در این مقاله با آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن و مهم ترین نکات برای نصب سیستم امنیتی با شما همراه خواهیم بود.
نصب دزدگیر اماکن و منازل برای هر کسی امکان پذیر است. اگر اطلاعات کافی درباره الکترونیک دارید، می توانید خودتان نصب و راه اندازی دزدگیر اماکن و منزل را انجام دهید. شما با این کار در هزینه های خود صرفه جویی خواهید کرد.
با این حال اگر فکر می کنید به تنهایی از عهده این کار برنمی آیید، بهتر است با متخصص نصب دزدگیر تماس بگیرید. البته ابتدا باید کمی با نحوه نصب دزدگیر ساختمان آشنا شوید. در ادامه می خواهیم درباره آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر منزل و اماکن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
نکات کلیدی
- برای نصب دزدگیر منزل قسمتی از ملک را انتخاب کنید که به بیشترین محافظت احتیاج دارد.
- سنسورهای آلارم را در جای مناسب قرار دهید تا بتوانند بیشترین حرکت را تشخیص دهند.
- اگر سیستم هشدار امنیتی شما دارای دوربین است، آنالیز کنید که دوربین بتواند با انواع مختلف نور کار کند.
- اطمینان حاصل کنید که همه اعضای خانواده یا محل کار می دانند که چگونه از زنگ هشدار و کنترل پنل آن استفاده کنند.
آموزش مرحله به مرحله نصب دزدگیر اماکن
وقتی نوبت به نصب دزدگیر می رسد، گزینه ها و روش های مختلفی وجود دارد که می توانید از آن ها بهره ببرید. برای نصب دزدگیر امنیتی باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. بیایید آموزش صفر تا صد دزدگیر اماکن را با هم مرور کنیم.
مرحله 1: تصمیم بگیرید که چه زنگ هشداری را نصب خواهید کرد
اولین مرحله از آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن این است که باید قبل از نصب دزدگیر اماکن و منازل تصمیم بگیرید چه نوع دزدگیری را در ملک خود نصب کنید.
انواع مختلفی از دزدگیرها وجود دارد که شما می توانید آن ها را بخرید؛ اما هر دزدگیری برای ملک شما مناسب نخواهد بود.
نصب دزدگیر اماکن و ساختمان با تیم خبرنگاران
مرحله 2: تصمیم بگیرید که دزدگیر را کجا نصب کنید
دومین نکته در آموزش نصب دزدگیر اماکن از صفر تا صد، انتخاب محل نصب دزدگیر است. برترین مکان برای نصب دزدگیرهای امنیتی مناطقی است که به بیشترین محافظت احتیاج دارند؛ مانند درب ورودی یا داخل راهرو.
مرحله 3: تصمیم بگیرید چه کسی دزدگیر را نصب کند
پس از مشخص محل نصب دزدگیر باید تصمیم بگیرید که چه کسی این کار را انجام دهد. خودتان یا نصاب حرفه ای دزدگیر امنیتی.
نصب بعضی دزدگیرهای امنیتی آسان تر از سایرین است و اگر اطلاعات کافی درباره الکترونیک دارید، می توانید با کسب اطلاعات خودتان آن را نصب کنید.
مرحله 4: نصب و راه اندازی دزدگیر را آغاز کنید
در این مرحله از آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر منزل، شما یا برق کار نصب دزدگیر را آغاز می کنید. در طول این مرحله باید موارد زیر را در نظر بگیرید.
- اتصال دزدگیر به منبع برق
- سیم کشی دزدگیر
- نصب حسگرها و آشکارسازهای زنگ هشدار
مطلب مرتبط: برترین دوربین مداربسته برای منزل
مرحله 5: سیستم هشدار را راه اندازی کنید
پس از نصب دزدگیر اماکن قدیمی یا تازه باید آغاز به راه اندازی سیستم هشدار کنید. اگر انتخاب شما سیستم هشدار امنیتی هوشمند یا بی سیم است می توانید زنگ هشدار آن را به دستگاه های دیگری مانند تلفن هوشمند خود متصل کنید.
به این طریق می توانید زنگ هشدار را نظارت کنید.
مرحله 6: زنگ هشدار را تست کنید تا ببینید کار می نماید یا خیر
آخرین مرحله از آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر منزل، تست زنگ هشدار است تا ببینید درست کار می نماید یا نه.
در این مرحله باید خاموش شدن آلارم، عملکرد درست سنسورها و آشکارسازهای آلارم و مدت زمان خاموش شدن آن را آنالیز کنید.
آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن
بعضی از سیستم های امنیتی ساختار پیچیده ای دارند و باید به وسیله متخصص نصب شوند؛ با این حال بسیاری از سیستم های امنیتی به صورت کیت فروخته می شوند و هر شخصی می تواند آن ها را نصب کند. در بیشتر سیستم های ساده از زنگ یا منابع صوتی دیگر برای هشدار استفاده می شود.
نصب و راه اندازی دزدگیر اماکن و منازل و نصب انواع دوربین مداربسته، شامل نصب منبع صدا یا آلارم در مکانی است که بتوان به راحتی آن را شنید. در مرحله بعد باید مدار را از سوئیچ ها به آلارم وصل کنید و باتری را درون سیستم بگذارید.
از آنجایی که آلارم با باتری کار می نماید، حتی در صورت قطع برق هم سیستم هشدار فعال باقی می ماند. سنسورها و کنترل های بی سیم از راه دور، با باتری قابل نصب هستند؛ با این حال باید باتری ها به طور مرتب تعویض شوند.
در اصطلاح الکتریکی به این سیستم هشدار، سیستم مدار بسته می گویند. زمانی که درب ها و پنجره ها بسته باشند، سوئیچ های دزدگیر غیر فعال می شوند. از آنجایی که همه کلیدها در حلقه سیم کشی هستند، باز کردن هر یک از آن ها حلقه را می شکند و مدار آلارم را فعال می نماید.
با نصب دزدگیر اماکن قدیمی و تازه و با بستن در یا پنجره، تداوم الکتریکی مدار حلقه سوئیچ به حالت اول برنمی شود؛ در نتیجه صدا تا زمانی که باتری تمام شود یا کسی مدار را قطع کند فعال خواهد ماند.
یک سوئیچ الکترونیکی در آلارم تعبیه شده است. این کلید با شکستن حلقه سوئیچ مغناطیسی روشن می شود. سوئیچ کلیدی در مدار آلارم به شما این امکان را می دهد تا سیستم هشدار را در مواقعی که احتیاجی به آن ندارید خاموش کنید.
زمانی که آلارم به صدا در می آید استفاده از کلید سوئیچ تنها راه برای خاموش کردن صدا است. فردی که کلید سوئیچ را داشته باشد می تواند سیستم را ریست کند.
شناخت اجزا و عملکرد دستگاه سوئیچ از مهم ترین بخش های آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن محسوب می شود. سوئیچ از 2 قسمت تشکیل شده است که بسیار شبیه به هم هستند. جعبه پلاستیکی کوچکی که حاوی آهنربای قوی است و دیگری که حاوی کلید اصلی است.
زمانی که آهنربا و سوئیچ نزدیک یکدیگر نیستند، کنتاکت های سوئیچ از هم جدا شده و کلید باز است. اما زمانی که آهنربا و سوئیچ نزدیک یکدیگر باشند، کنتاکت های سوئیچ با هم حرکت می کنند و کلید بسته می شود.
قسمت آهنربایی دستگاه به درب یا پنجره و قسمت سوئیچ به قاب درب یا پنجره پیچ می شود. باز کردن درب یا پنجره، آهنربا را از سوئیچ جدا می نماید و باعث می شود تا سوئیچ باز شده و زنگ هشدار را به صدا درآورد.
3 قسمت الکترونیکی که شامل سوئیچ صدای زنگ هشدار هستند، روی برد مدار نصب شده اند. در زیر برد مدار یک سیم پیچ برقی و یک پیستون وجود دارد که به زنگ ضربه می زنند یا آلارم الکترونیکی را فعال می کنند.
در زیر سیم پیچ مجموعه ای از نقاط قطع کننده وجود دارد که باعث می شوند پیستون به بالا و پایین ارتعاش کند و منبع صدا فعال شود.
آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن؛ مراحل نصب اجزاء دزدگیر
در این مرحله از آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن و منازل، نوبت به نصب اجزای اصلی سیستم می رسد. ابتدا آلارم را نصب کنید. اگر تصمیم دارید آلارم را در فضای باز نصب کنید، باید دیوار را برای سیم کشی با دریل سوراخ کنید.
برای محافظت از آلارم در برابر آب و هوا، باید آن را در جعبه فلزی محافظ مخصوص نصب کنید. در داخل جعبه یک براکت برای نصب سوئیچ وجود دارد. اگر کسی بخواهد جعبه صدای آلارم هشدار را باز کند، این سوئیچ سیستم هشدار را خاموش می نماید.
سوئیچ کلیدی در کنار جعبه قرار گرفته است. شخصی که دارای کلید است اجازه دارد تا سیستم هشدار را فعال، سرویس، ریست یا غیرفعال کند.
یکی از نکات مهم در فرایند آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر منزل، نصب آلارم در داخل خانه است. اگر می خواهید آلارم در داخل خانه باشد، لازم نیست آن را در جعبه فلزی محافظ نصب کنید.
کیت دزدگیر شامل صفحه پشتی است که با پیچ به آلارم متصل شده است. مهره پیچ را باز کنید تا صفحه پشتی از صداگیر جدا شود. الگویی از سوراخ ها را در صفحه پشتی خواهید دید. با استفاده از پیچ های ضامن یا سایر اتصال دهنده های مناسب، صفحه را در محل نصب آلارم به دیوار بچسبانید.
محاسبه رایگان هزینه نصب دزدگیر منزل!
صفحه پشتی را با بست هایی برای محکم نگه داشتن آلارم نصب کنید. چک کنید که صفحه سمت راست به سمت بالا باشد. معمولاً زبانه ای روی صفحه پشتی وجود دارد که وقتی به درستی نصب می شود در بالا قرار می گیرد.
با وجود این زبانه صداگیر به صفحه پشتی وصل نمی شود.
جعبه محافظ برای نصب در فضای باز دارای صفحه پشتی داخلی است. جعبه را در محل موردنظر نصب کنید.
در مرحله بعدی نصب دزدگیر اماکن و منازل، کلید درب و پنجره را نصب کنید. قسمت آهنربا روی درب یا پنجره قرار می گیرد در حالی که قسمت سوئیچ روی قاب پنجره یا بند درب نصب می شود. برای اتصال قطعات از پیچ های موجود در کیت بهره ببرید.
سعی کنید 2 قسمت سوئیچ را طوری قرار دهید که هنگام بسته شدن پنجره یا درب، تقریباً به هم نزدیک باشند. به این ترتیب زمانی که در یا پنجره باز می شوند کاملاً از هم جدا خواهند شد.
در ادامه آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن، نحوه سیم کشی این اجزا را با هم آنالیز می کنیم.
نحوه سیم کشی سیستم دزدگیر
در این قسمت از آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن به آنالیز نحوه سیم کشی سیستم دزدگیر می پردازیم. زمانی که صفحه پشتی آلارم را نصب کردید، زمان سیم کشی سیستم می رسد.
سیم تشخیص ورود، سیم نازک دو رشته ای است که وقتی آن را از گوشه دیوار، پایین چارچوب در یا در امتداد تخته قرنیز می کشید، کاملاً نامشخص است.
از دورترین نقطه از آلارم آغاز کنید. با استفاده از چاقو یا سیم چین حدود 10 سانتی متر از انتهای سیم را لخت کنید. هر سیم را زیر یک پیچ ترمینال جداگانه روی کلید یا سیم درب حلقه کنید.
بدون قطع سیم دو رشته ای آن را به دستگاه بعدی مثلا سوئیچ آهنربایی راهنمایی نموده و برای محکم نگه داشتن سیم ها از منگنه های کوچک بهره ببرید. اما مراقب باشید زمانی که منگنه می کنید به سیم آسیب نرسانید.
در دستگاه دوم، از چاقو بهره ببرید تا سیم های هادی کنار هم را به فاصله چند سانتی متر از هم جدا کنید. فقط سیم مسی را جدا کنید. هر دو سیم را از هم جدا نکنید. حدود 10 سانتی متر از انتهای سیم مسی را خالی نموده و آن ها را به پیچ های ترمینال سوئیچ وصل کنید.
به همین ترتیب تا کلید بعدی ادامه دهید. فقط سیم مسی رنگ را در سیم جدا کنید و انتهای برهنه سیم بریده شده را زیر پیچ های ترمینال روی کلید وصل کنید. در نهایت سیم دو رشته ای را به محل صفحه پشتی آلارم راهنمایی کنید.
در این جا سیم کشی سوئیچ حسگر به سرانجام رسید. اگر تمامی نکات آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن را به درستی انجام داده باشید، در این مرحله مدار سیم مسی به تمام کلیدها می رود و از آن عبور می نماید. سیم نقره ای از دورترین نقطه بدون وقفه و قطع شدگی برمی شود.
در این مرحله از آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن و منازل، زمان نصب مدار باتری است. کیت سیستم دزدگیر دارای مجموعه ای از سیم تک هادی به نام سیم زنگ است که یکی با عایق قرمز و دیگری با مشکی پوشانده شده اند. از این سیم برای اتصال باتری ها به آلارم بهره ببرید.
در مدار باتری به آلارم باید ترمینال های مثبت (+) و منفی (-) باتری را به آلارم وصل کنید تا کلیدها به درستی کار کنند. انتهای سیم آلارم هم مشکی و قرمز است.
نحوه اتصال آلارم
در این مرحله از آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن، نوبت اتصال آلارم است. برای اتصال سیم سیاه از باتری به سیم مشکی آلارم و سیم قرمز از باتری به سیم قرمز آلارم از کانکتورهای بدون لحیم بهره ببرید.
اگر نصب کلید هم باید انجام شود، سیم قرمز را ابتدا به کلید و سپس به آلارم وصل کنید.
در کلید، سیم قرمز را قطع کنید. عایق را از انتهای آن جدا کنید و هر انتهای بریده شده را زیر یک ترمینال پیچ جداگانه روی سوئیچ ببندید. به این ترتیب کار کردن کلید باعث باز و بسته شدن مدار در سیم قرمز می شود.
انتهای سیم را از حلقه سوئیچ به 2 سیم کوچک تر روی آلارم وصل کنید. آلارم را به صفحه پشتی آن وصل نموده و پیچ اتصال را ببندید. در نهایت در حالی که کلید در شرایط OFF قرار گرفته است، سیم کوتاه را بین 2 سلول باتری وصل کنید.
تمام سوئیچ های تشخیص ورود را با بستن تمام پنجره ها و درب ها ببندید. کلید را روشن کنید. الان مدار باید کار کند. آن را با باز کردن درب تست کنید. اگر همه چیز را صحیح نصب نموده باشید، زنگ هشدار به صدا در می آید. وقتی درب را می بندید، سیستم باید همچنان زنگ بزند.
خاموش کردن کلید باید زنگ هشدار را خاموش کند. زمانی که کلید را دوباره روشن می کنید، آلارم باید خاموش بماند تا زمانی که مدار حلقه دوباره قطع شود.
بیشتر بخوانید: نحوه غیرفعال کردن دزدگیر ماشین
جمع بندی آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن
علت اصلی نصب دزدگیر اماکن و منازل، محافظت و امنیت است. سیستم های دزدگیر می توانند دارایی ما را با ایمنی بیشتری حفاظت کنند و از ورود افراد غریبه و دزد به ملک جلوگیری کنند.
از این رو آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن به حفظ امنیت محل کار و زندگی شما یاری می نماید.
دزدگیرها برای تامین امنیت برترین گزینه هستند؛ زیرا می توانند به عنوان بازدارنده دیداری در برابر دزدان عمل کنند. دزدین جلب توجه را دوست ندارند؛ بنابراین با صداهای بلندی که آلارم ها ایجاد می کنند از ورود به اماکنی که دارای آلارم های امنیتی هستند اجتناب خواهند کرد.
کوشش کردیم در این مجال کوتاه آموزش صفر تا صد نصب دزدگیر اماکن را ارائه نماییم. اگر در این خصوص به مشاوره احتیاج دارید در صفحه تعمیر و نصب دزدگیر اماکن خبرنگاران درخواست خود را ثبت کنید یا با شماره 1471 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا با قطع شدن برق، سیستم هشدار دزدگیر غیرفعال می شود؟
خیر. از آنجایی که آلارم با باتری کار می نماید، حتی در صورت قطع برق هم سیستم هشدار فعال باقی می ماند.
سنسورها و کنترل های بی سیم از راه دور، با باتری قابل نصب هستند. با این حال باید باتری ها به طور مرتب تعویض شوند.
صدای آلارم چگونه قطع می شود؟
زمانی که آلارم به صدا درمی آید، استفاده از کلید سوئیچ تنها راه برای خاموش کردن صدا است.
فردی که کلید سوئیچ را داشته باشد می تواند سیستم را ریست کند.
زنگ هشدار دزدگیر چگونه به صدا درمی آید؟
3 قسمت الکترونیکی که شامل سوئیچ صدای زنگ هشدار هستند، روی برد مدار نصب شده اند.
در زیر برد مدار یک سیم پیچ برقی و یک پیستون وجود دارد که به زنگ ضربه می زنند یا آلارم الکترونیکی را فعال می کنند.
منبع: آچاره