خبرنگاران استفاده از روشی نوین در کنترل آریتمی های قلبی برای نخستین بار درخوزستان
به گزارش مجله فان پی سی، اهواز - خبرنگاران - برای نخستین بار در خوزستان، متخصصان بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز از روشی نوین برای کنترل آریتمی های مقاوم و خطرناک بطنی استفاده کردند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز دکتر محمدرضا کیارسی، متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی الکتروفیزیولوژی گفت: یک بیمار مبتلا به انفارکتوس قلب که دچار آریتمی های وخیم و مقاوم شده بود، در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز با استفاده از روش درمانی نوین، به زندگی بازگشت.
آریتمی یعنی از دست دادن ریتم. در واقع آریتمی به معنای بی نظمی در سرعت یا ریتم ضربان قلب است که با الکتروکاردیوگرام یا ECG قابل تشخیص است. آریتمی دلایل مختلفی دارد. ممکن است مادرزادی باشد یعنی از بدو تولد وجود داشته باشد. یا ممکن است به دلیل عوامل محیطی مانند استرس عاطفی یا روانی ایجاد شود.
آریتمی بطنی از بطن ها (اتاقک های تحتانی قلب) شروع می شود.
وی اضافه کرد: این بیمار در روزهای اخیر وضعیتی وخیم و آریتمی های متعدد، ایست قلبی و احیا داشت و به درمان های معمول پاسخ نداد، این در حالی است که روش درمانی جدید که از سوی اینجانب دکتر محمدرضا کیارسی، متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی الکتروفیزیولوژی با همکاری دکتر کامران محمودی متخصص بیهوشی و فلوشیپ درد، اعمال شد، نتیجه مثبت داد و در حال حاضر بیمار با حال عمومی خوب و کاملا هوشیار، آماده ترخیص از بیمارستان است.
کیارسی ادامه داد: آریتمی های خطرناک بطنی ناشی از بیماری های وراثتی یا سکته های قلبی، یکی از علل مهم مرگ در بیماران قلبی است؛ در این بیماران برای پیشگیری، درمان و نیز کنترل وقوع آریتمی های خطرناک، روش های درمانی مختلف مانند رفع علت زمینه ای، درمان دارویی ضدآریتمی، عمل ابلیشن و نیز کاشت شوک دهنده های داخل قلب در مراکز پیشرفته و مجهز به سرویس های الکتروفیزیولوژی بالینی قلب ارائه می شود.
متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی الکتروفیزیولوژی بیان کرد: با این حال برخی از بیماران دچار حملات متعدد و مکرر آریتمی شده که به راهکارهای درمانی فوق پاسخ نمی دهند یا این روش ها برایشان قابل استفاده نیست.
وی گفت: در تعداد محدودی از مراکز پیشرفته روش درمانی بلوک اعصاب سمپاتیک قلب اخیرا به طور فزاینده ای مورد توجه و استفاده قرار گرفته که نتایج و مقالات، گزارش های امیدبخش و موفقی از به کارگیری این روش درمانی در دنیا ارائه داده اند.
کیارسی اضافه کرد: این روش درمانی اکنون در کشور ما تنها در چند مرکز الکتروفیزیولوژی قلب برای این نوع بیماران مورد استفاده قرار گرفته و این نخستین بار استفاده از این روش درمانی در خوزستان بوده است.
وی در انتها از همکاری دکتر کامران محمودی، متخصص بیهوشی و فلوشیپ درد، دکتر احمدرضا عصاره، فوق تخصص آنژیوپلاستی و دکتر ساسان موگهی، سرپرست بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز قدردانی کرد.
منبع: ایرنا