برای سفر چه وسایلی باید جمع کنیم؟ (چک فهرست کامل)
به گزارش مجله فان پی سی، چه منتظر رفتن به اولین سفر خود پس از سال ها باشید و چه جهانگردی کنجکاو، به احتمال زیاد تصمیم گیری برای جمع آوری وسایل ضروری برای سفر جزو دغدغه های اصلی تان است. با وجود اینکه انتخاب و جمع آوری وسایل موردنیاز برای سفر در وهله اول به نیازهای متعدد خود مسافر بستگی دارد، انتخاب برخی وسایل برای تمام سفرها، اعم از داخلی و خارجی، لازم است.
از طرفی، سفر کردن فقط در جمع آوری وسایل موردنیاز خلاصه نمی گردد. به هنگام سفر باید نکته های مهم دیگری، از قبیل دریافت بیمه مسافرتی و آماده سازی منزل برای غیبت کوتاه یا طولانی مدت، را هم در نظر داشت. داشتن چک فهرستی جامع از کارهایی که باید پیش از اقدام به سفر انجام داد، می تواند کارها را تا حد زیادی آسان کند.
در این مقاله از خبرنگاران مگ، قصد داریم چک فهرستی جامع جامع از مهم ترین وسایلی که باید برای سفرهایتان جمع آوری کنید و سایر کارهایی که باید پیش از سفر انجام دهید را به شما ارائه کنیم. با ما همراه باشید.
قدم اول: چمدان/کیف مسافرتی متناسب با نیازهایتان را انتخاب کنید
قبل از آنالیز وسایل موردنیاز برای سفر، ابتدا باید به اهمیت چمدان/کیف مسافرتی و انواع آن بپردازیم. برای انتخاب برترین کیف مسافرتی، خوش دست بودن و مدت زمان سفر را به عنوان دو عامل بسیار مهم در نظر داشته باشید. در وهله بعد، فعالیت هایی که اغلب در طول سفر انجام می دهید را در فکر تجسم کنید. این کار به شما یاری می نماید کیفی مناسب با نیازهایتان در طول سفر انتخاب کنید.
کیف های سبک و جادار، به همراه محفظه های بزرگ برای جای دادن به تمام وسایل موردنیاز، بسیار مناسب هستند. به خاطر داشته باشید که به هنگام خریدن کیف مسافرتی، از داشتن ضمانت اطمینان حاصل کنید. شکسته شدن چرخ ها، کنده شدن دسته ها یا در رفتن زیپ ها معمولا رخ می دهند و می توانند شما را حین سفر کلافه نمایند. کیف هایی که ضمانت شده اند، عموما عمر بیشتر و سودمندتری هم دارند و شما را در سفر ناامید نمی نمایند. در ادامه چند نوع چمدان مسافرتی مرسوم و موارد استفاده از آن ها را برای یاری به تصمیم گیری بهتر معرفی می کنیم.
چمدان های دو چرخ: اگر قرار است به جایی سفر کنید که نیازمند پیاده روی های فراوان است، برترین انتخاب استفاده از چمدان های چرخ داری است که حمل وسایل را برایتان ساده تر می نمایند. به خاطر داشته باشید که استفاده از چمدان هایی که چرخ های مقاوم تری دارند، انتخاب هوشمندانه تری است، زیرا جنس زمین زیر چرخ همواره صاف و نخراشیده نیست و استفاده از چرخ های بی کیفیت می تواند باعث شکستن چرخ ها گردد و حمل وسایل را برایتان بسیار سخت کند.
چمدان های چهار چرخ: اگر وزن وسایلی که با خود به همراه دارید به قدری زیاد است که توانایی به راحتی بلند کردن چمدان را ندارید، بهتر است از گزینه چهار چرخ بهره ببرید. این چمدان ها به راحتی روی زمین سر داده می شوند و نیازی به اعمال نیروی زیادی برای جابه جایی آن ها نیست.
ساک دستی (دافِل بَگ): ساک های دستی در زمره ساده ترین و پرکاربردترین کیف های مسافرتی قرار دارند. شما می توانید مهم ترین وسایل خود، از قبیل غذاهای فوری و وسایل بهداشتی ضروری، را در این ساک ها قرار دهید و آن را از شانه آویزان کنید. برخی از این ساک ها قابلیت وصل کردن چرخ را هم دارند، بنابراین می توانید برای حمل وسایل سنگین تر هم به راحتی از آن ها بهره ببرید.
کوله پشتی چرخ دار: اگر در طول سفر قرار است از وسایل حمل و نقل عمومی متعددی بهره ببرید و بخشی از راستا را پیاده طی کنید، استفاده از کوله پشتی های چرخ دار انتخابی به جا است. می توانید در طول راستا آن را روی پشتتان حمل کنید و هنگامی که وزن وسایل بیشتر از توانتان شد، به راحتی آن را روی زمین بکشید.
کَری آن (carry on): استفاده از یک کیف کری آن مناسب، برترین شیوه برای دم دست نگه داشتن وسایل ضروری، همانند پاسپورت، بلیط، اندازهی پول نقد و شناسنامه و کارت های شناسایی، است. استفاده از کیف های کری آن به شما یاری می نماید تا کارهایتان را سریع تر پیش ببرید و برای پیدا کردن مدارک ضروری معطل نشوید.
قدم دوم: لباس ها و آیتم های ضروری برای سفر را جمع آوری کنید
اگر قصد دارید طی سفرتان فعالیت های هیجان انگیز و متنوع بسیاری انجام دهید، حتما فضایی را به ابزار و لباس های مخصوص موردنیازتان اختصاص دهید. به طور کلی، جا دادن تمام وسایل در فضای محدودی که یه چمدان ارائه می دهد، کار سختی است. به این منظور، بهتر است از ارگانایزرهای مختلف بهره ببرید که به شما اجازه می دهند وسایل مختلف را دسته بندی کنید و در موقع نیاز، به راحتی به آن ها دسترسی پیدا کنید.
استفاده از ارگانایزرها به شما یاری می نماید همه چیز را به صورت لایه ای در چمدان جا دهید. جمع آوری لایه ای وسایل، برترین شیوه برای جلوگیری از به هم خوردن نظم و نظافت آن ها است و به شما اجازه می دهد از تمام فضاهای موجود در چمدان بهره ببرید. به علاوه، هنگام رسیدن به مقصد می توانید ارگانایزرهای حاوی وسایلتان را در کمدهای موجود در هتل یا محل اقامت تان قرار دهید و هر زمانی که خواستید، بدون نیاز به حمل چمدان، از آن ها بهره ببرید. در ادامه، چندین شیوه کاربردی برای استفاده از ارگانایزرها را به شما معرفی می کنیم.
بسته بندی بر اساس نوع فعالیت
لباس هایتان را بسته به نوع فعالیتی که قصد دارید با آن ها انجام دهید در بسته بندی های مختلف قرار دهید. برای این منظور می توانید از ارگانایزرهای زیپ دار استفاده نموده و حتی آن ها را عنوان گذاری کنید. اگر حجم لباس ها بالا است، می توانید از ارگانایزرهایی که قابلیت وکیوم شدن را دارند بهره ببرید و حجم آن ها را تا هشتاد درصد کاهش دهید. استفاده از ارگانایزرهای وکیومی برای حمل لباس های بزرگی همانند کت ها و لباس های پشمی بسیار مناسب است.
بسته بندی بر اساس نوع لباس
یک شیوه پرطرفدار دیگر برای استفاده از ارگانایزرها، بسته بندی بر اساس نوع لباس ها است. در این شیوه، شلوارها، پیراهن ها و لباس های زیر را به طور جداگانه در ارگانایزرهای مختلف می گذارید و آن ها را به صورت لایه ای در چمدان قرار می دهید. می توانید از راهنمای زیر برای بسته بندی لباس ها بهره ببرید.
ارگانایزر مخصوص پیراهن ها/تی شرت ها: چند لباس آستین بلند، چند لباس گرم (ژاکت یا سوییشرت)، چند تی شرت یا تاپ، یک دست لباس راحتی برای خواب
ارگانایزر مخصوص شلوارها/جوراب ها: چند شلوار جین یا پارچه ای، چند زیرشلواری و شلوارک راحتی، کمربند مناسب، چند جفت جوراب نازک و کلفت، چند لباس زیر، چند لباس بلند و دامن (در صورت نیاز)
ارگانایزر مخصوص سایر وسایل ضروری: یک یا چند جفت کفش راحت مخصوص پیاده روی، یک چتر تاشو، عینک آفتابی، یک یا چند کلاه، مایو، بالشت مسافرتی
ارگانایزر مخصوص وسایل الکتریکی: شارژها، اسپیکر (در صورت نیاز)، آداپتور (در صورت نیاز)، پاوربانک
توجه خود را معطوف هوشمندانه انتخاب کردن وسایل کنید. فریب فدا کردن کیفیت در ازای کمیت را نخورید. اگر آیتمی در فهرست وسایل دلخواهتان دارید که در حالت عادی از آن استفاده چندانی نمی کنید، مانند یک لباس بلند یا یک دست کفش گران قیمت، مطمئن باشید که در طول سفر هم از آن استفاده چندانی نخواهید کرد. سعی کنید لباس هایی را با خود بردارید که می توانند به صورت لایه ای پوشیده شوند.
قدم سوم: وسایل بهداشتی موردنیاز در طول سفر را جمع آوری کنید
مهم ترین نکته در زمینه جمع آوری وسایل بهداشتی، توجه به محدودیت های سفر است. اگر قصد دارید با هواپیما سفر کنید، حتما پیش از جمع آوری وسایل بهداشتی، قانون های مرتبط با حمل این محصول ها را از خطوط هوایی مربوطه جویا شوید. بسیاری از خطوط هوایی، از مسافران می خواهند محصول هایی همانند کرم ها، مواد مایع و ژل ها را در بسته های پلاستیکی زیپ دار صد میلی لیتری حمل نمایند. در ادامه، فهرستی جامع از وسایل بهداشتی موردنیاز در طول سفر را با هم مرور می کنیم.
- مسواک، خمیر دندان، نخ/خلال دندان، دهانشویه
- شانه یا برس سر، کش/گیره مو
- اسپری ضدتعریق
- شامپوی سر، شامپوی بدن، نرم نماینده موی سر
- کرم ضد آفتاب با SPF متناسب با نوع پوست، کرم مرطوب نماینده صورت و بدن
- لوازم آرایشی موردنیاز
- مایع شست وشوی صورت، پدهای پاک نماینده لوازم آرایشی، پدهای الکلی
- بالم لب، کرم شب (در صورت نیاز)
- وسایل بهداشت شخصی مخصوص خانم ها/آقایان
- لنزهای چشمی (در صورت نیاز)
- عینک طبی (در صورت نیاز)
- داروهای اختلال های مرسومی همانند سرماخوردگی، آلرژی و کم خوابی و داروهای موردنیاز دیگر
- مولتی ویتامین و داروهای مکمل دیگر
- ناخن گیر، قیچی کوچک، موچین
- حوله کوچک مسافرتی
- تیغ های بهداشتی
- مایع شوینده لباس به اندازه کم
- آینه کوچک
- ادکلن/اسپری
حواستان باشد که از بهداشت سفر غافل نشوید. به محض تصمیم گیری برای سفر، بسته به مسافتی که قرار است برای رسیدن به مقصدتان طی کنید، به یک مرکز درمانی مراجعه کنید و واکسن ها و داروهای موردنیاز پیش از ترک مبدأ را دریافت کنید. اگر قصد دارید به خارج از کشور سفر کنید، ممکن است نیاز به دریافت چندین دوز از واکسن های مختلف داشته باشید که عموما باید دو ماه قبل از سفر تزریق شده باشند. بنابراین، در این مورد به هیچ وجه سهل انگاری کنید. اگر قرار است مدت زمان نسبتا طولانی را در سفر بگذرانید، به همراه داشتن موارد زیر را نباید فراموش کنید.
- جعبه یاری های اولیه
- یک کپی از تمام نسخه های دارویی
- داروهای درمان اسهال و یبوست
- کرم سوختگی
- قطره چشم/اشک مصنوعی
- ضدعفونی نماینده دست
قدم چهارم: محتوای کَری آن را با دقت بسیار انتخاب کنید
توجه داشته باشید که کیف کَری آن، همواره همراه شما است و به همان اندازه که به خاطر حمل وسایل ارزشمندتان اهمیت دارد، باید قابل حمل هم باشد. بنابراین، وسواس بی جا به خرج ندهید و کری آن را آنقدر سنگین نکنید که از پس حملش به مدت طولانی برنیایید. به طور کلی، یک یا دو دست لباس، چند تا از ضروری ترین وسایل بهداشتی و مهم ترین مدارکی که به همراه دارید برای پر کردن کری آن کافی هستند. در ادامه، فهرستی پیشنهادی از وسایلی که بهتر است در کری آن خود داشته باشید را ارائه می کنیم.
تکنولوژی
- تلفن همراه، لپتاپ، تبلت و سایر وسایل هوشمند به همراه شارژرها
- هِدفون
- دوربین، کارت حافظه و شارژر
- آداپتورهای موردنیاز
تفریح و راحتی
- بالشت مسافرتی
- چشم بند
- دفترچه و اتوماتیک
- کتاب یا مجله ای مجذوب کننده برای وقت گذرانی
- کرم مرطوب نماینده
- بطری آب خالی
- نقشه های موردنیاز در مقصد
قدم پنجم: مدارک خود را با دقت آنالیز و جمع آوری کنید
تمام مدارک ضروری برای سفر، اعم از پاسپورت، کارت ملی و شناسنامه، را در پوشه کوچکی قرار دهید و آن را در کری آن با خود حمل کنید. در ادامه فهرستی کلی از مدارکی که باید به هنگام سفر به همراه داشته باشید آورده شده است.
- پاسپورت، ویزا
- کارت ملی و شناسنامه، کارت دانشجویی
- اطلاعات هتل یا محل اقامت در مقصد
- کارت بانکی، پول نقد (به خاطر داشته باشید که اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، از اندازه پولی که می توانید با خود به کشور مقصد وارد کنید کاملا آگاه باشید.)
- مدارک مربوط به بیمه سفر
- اطلاعات مربوط به برنامه سفر و مکان های رزرو شده
- بلیط های موردنیاز
- فهرستی از اطلاعات تماس افراد مورداعتماد و در دسترس
- یک نسخه کپی تمام مدارک ضروری
به خاطر داشته باشید که اگر نیاز به استفاده از پاسپورت برای سفر کردن دارید، حتما تاریخ انقضای آن را پیش از سفر چک کنید تا در مقصد به دردسر نیفتید. یک نسخه اسکن شده از تمام مدارک ضروری یاد شده را هم به خود ایمیل کنید تا در صورت گم شدن مدارک، به صورت آنلاین به آن ها دسترسی داشته باشید.
قدم ششم: خانه خود را برای رفتن آماده کنید
اگر به سفری طولانی مدت می روید، باید خانه خود را برای غیبت تان آماده کنید. در ادامه فهرستی از مهم ترین کارهایی که باید قبل از ترک خانه انجام دهید آورده شده است.
- روی تلفن خانه پیغام گیر صوتی نصب کنید تا در غیبتتان پیغام های دیگران را دریافت کنید.
- قبض های به تعویق افتاده را پرداخت کنید.
- اگر فرزند مدرسه ای دارید، مدت زمان و دلیل غیبت را به مدرسه اطلاع دهید.
- یخچال را از مواد غذایی فاسدشدنی خالی کنید.
- دستگاه های برقی را از برق بکشید.
- کولر/بخاری را خاموش کنید.
- تمام درها را قفل کنید و پنجره ها را ببندید.
- چند چراغ کم مصرف را روشن بگذارید.
- وسایل ارزشمند را در مکان امنی قرار دهید.
- به گیاهان آب دهید.
- کلید خانه را در اختیار یکی از بستگان قابل اعتماد قرار دهید تا در غیبت شما به خانه رسیدگی کند.
- اگر اجاره نشین هستید و قصد دارید به مدت بیش از سی روز به سفر بروید، صاحب خانه را پیش از رفتن در جریان بگذارید.
حرف آخر
مقصدتان هر کجا که باشد، به وسایلی نیاز پیدا می کنید که شاید در حالت عادی و در آرامش منزل شخصی تان به آن ها توجه ویژه ای نداشته اید. دقت کنید که فقط چیزهایی که واقعا به آن ها نیاز دارید را با خود بردارید و از افراط و تفریط در جمع آوری وسایل خودداری کنید. قبل از جمع آوری وسایل، از فهرست های ارائه شده در این مقاله یاری بگیرید و پس از آماده سازی هر کدام، آن را از فهرست کلی خط بزنید. به خاطر داشته باشید که مسافرت برای خلاص شدن از شر استرس و فشارهایی است که خواسته یا ناخواسته به خود وارد نموده اید. بنابراین، با آرامش سفر کنید و تا می توانید خوش بگذرانید.
منبع: Eaglecreek
منبع: دیجیکالا مگ